Administratie

B1206G

Onze groep staat ingeschreven bij Scouts&Gidsen Vlaanderen als B1206G - Jan van Ruusbroec.

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 40 euro voor een heel scoutsjaar, 32 euro gaat naar Scouts&Gidsen Vlaanderen voor de verzekering tijdens alle activiteiten en 8 euro gaat naar de scoutsgroep om een deel van de kosten van de vergaderingen te dragen.

Het lidgeld mag gestort worden op het rekeningnummer BE55 7330 3816 1244 met de mededeling "Inschrijving scouts 2019-2020 - naam lid".

We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor een grote uitstap of een weekend kan er een extra bijdrage gevraagd worden. Indien dit een probleem zou vormen, kan u altijd contact opnemen met de (groeps)leiding en zij zullen samen met u in alle discretie een oplossing zoeken.

Tegemoetkomingen van ziekenfondsen

Bijna alle ziekenfondsen betalen kamp- en lidgeld terug. Hoeveel en hoe is per ziekenfonds anders.

Soms moet je een kopie maken van de lidkaart, soms een formulier downloaden en laten invullen door de groepsleiding.

Op de site van Scouts&Gidsen Vlaanderen vind je een lijst met tegemoetkomingen van alle ziekenfondsen. Bezorg het document dat voor jullie van toepassing is aan de groepsleiding. Zij zullen jullie het ingevulde document terugbezorgen.

Fiscale attesten

Scoutskampen fiscaal aftrekbaar?
Voor kinderen -12 jaar kunnen ouders de kosten voor ‘deelname aan jeugdwerkactiviteiten’ op hun belastingsbrief van het volgende jaar inbrengen.
Voor kinderen met een zware handicap is de leeftijdsgrens opgetrokken van 12 naar 18 jaar.

Voor welke activiteiten?
Voor het zomerkamp kan je een fiscaal attest aanvragen. Vanaf begin 2020 kan u hier het fiscaal attest van 2019 dowloaden.
Dit attest heeft geen betrekking op het lidgeld.

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart is het formulier waarop de ouders van scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan een leidingsploeg op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie.

Individuele steekkaart NEDERLANDS

Individuele steekkaart FRANS