SCOUTING @home

Een hele maand geen scouts? Een hele maand zonder al die gekke activiteiten, de leukste leiding en de tofste leden? Overleven we dat wel? Hmm… Wel, wij hebben een oplossing bedacht. Als jullie niet naar de scouts kunnen komen, dan moet de scouts toch maar tot bij jullie komen?! Huh??! We horen het jullie al denken “huh?! hoe werkt dat dan???”.

Elke dag zal er een opdracht/spel geplaatst worden op onze website. Iedereen kan hier aan deelnemen. Van elk resultaat mogen jullie een foto of bewijs doorsturen via mail, whatsapp of op facebook. Op het einde zal er uiteraard een winnaar uit de bus komen.

Dan rest ons nog maar 1 ding... Let the games begin and may the best one win! SUCCES!!!! 

PS: Voor zij die geen genoeg krijgen van de scouts: surf snel naar de Facebookpagina DE ONLINE JEUGDBEWEGING (tegen coronaverveling) en vertegenwoordig onze scouts. 


OPDRACHT 1

Jullie weten allemaal dat we normaal gezien momenteel op groepsweekend zouden zijn. Jammer genoeg is dit in het water gevallen (grr, stomme corona!). Maar! Niet getreurd! Jullie opdracht voor vandaag luidt: maak een kamp in jullie eigen huis.

Op die manier zijn we toch allemaal nog een beetje samen op weekend :-) foto’s mogen doorgestuurd worden. Het mooiste/gekste/grootste kamp krijgt misschien zelfs een publicatie. Be a scout en leef jullie uit!


OPDRACHT 2

Jullie zijn niet de enige die daar thuis zitten. De bewoners van rusthuizen mogen jammer genoeg (maar begrijpelijk) zelfs geen bezoek meer ontvangen. We zouden hun graag een hart onder de riem steken en laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Daarom klinkt de volgende opdracht als volgt: maak een tekening, schrijf een verhaaltje of ontwerp een kaartje voor een rusthuisbewoner en stuur het op.

Hieronder staan een aantal adressen van woonzorgcentra bij ons in de buurt. Vergeet geen foto te trekken als je briefje de post op gaat. 

Armonea De Wand - Wandstraat 209/213, 1020 Brussel 

Senior's Serenity Residence - Gustave Demanetstraat 77, 1020 Brussel

Woonzorgcentrum Orelia Iris - Kareelbakkerijstraat 39, 1853 Grimbergen

WZC Rozendal- Otto de Mentockplein 16, 1853 Grimbergen

Résidence Andante - Jean-Baptiste Depairelaan 123, 1020 Brussel

Orelia Ascot - Bergdal 16, 1853 Grimbergen

WZC Oase - Tramlaan 14, 1861 Meise 

Armonea Hestia - Zijp 20, 1780 Wemmel


OPDRACHT 3

Wieltjesvergadering. Maar dan thuis. Haal allemaal jullie step, fiets, skateboard, rolschaatsen of wat dan ook waarmee je kunt rijden, boven. Trek naar buiten en doe een toertje in de buurt, probeer zelf wat trucjes te leren of daag je gezinsleden uit voor een wedstrijdje. Vergeet wel geen meter afstand te houden! Filmpjes mogen zeker doorgestuurd worden naar ons. 


OPDRACHT 4

Joepie! De zon schijnt! Vandaag gaan we een hele dag buiten vertoeven. De opdracht van vandaag is: doe een klusje in de tuin! Waar ga jij bij helpen? Laat het ons weten. 


OPDRACHT 5


Gezelschapspelletjes! Speel vandaag een gezelschapspel. Ja mama en papa, jullie moeten ook meedoen. Verplicht. De leiding heeft het gezegd. Wie o wie zal er winnen? Laat het ons weten!


OPDRACHT 6


Iets wat iedereen deze dagen zeker in huis heeft, brengt ons bij de volgende opdracht: knutselen met wc-rollen. Neem eens een kijkje op https://www.ladylemonade.nl/diy-wc-rol-knutselen/ voor wat inspiratie. We ontvangen graag een fotootje van het resultaat.


OPDRACHT 7

Kookvergadering! Maak een lekker en origineel gerechtje. Jouw gezinsleden zijn jury. Ze mogen allemaal hun punten en feedback doorsturen. Vergeet niet te bikken, hé.


OPDRACHT 8

Samen zullen we een tijdje geen bosspelen meer kunnen spelen, maar laat dat jullie niet tegenhouden om zelf eens naar het bos of een parkje in de buurt te trekken. De opdracht van vandaag is simpel: ga naar het buiten en zoek daar minstens 10 verschillende planten of bloemen.


OPDRACHT 9

Recordvergadering?! Ja ja, jullie lezen het goed. Aan jullie om een record (of meerdere ;)) te verbreken: tijd om die doldwaze creativiteit boven te halen! Maak jij de hoogste toren, blijf je het langst op één been staan of vliegt je papieren vliegtuig wel meters ver weg? Hop, hop, hop! En vergeet zeker niet jullie ouders uit te dagen! Succes!


OPDRACHT 10

Puzzel tijd! Neem allemaal een puzzel uit jullie spelletjeskast en probeer ‘em zo goed mogelijk op te lossen. Wie kan de puzzel met de meeste stukjes maken? Resultaten mogen opnieuw doorgestuurd worden.


OPDRACHT 11

Het lijkt al zo lang geleden dat we onze laatste scoutsvergadering hadden: trek je uniform al maar aan, want vandaag gaan jullie nog eens openen. Zijn die stemmetjes allemaal al opgewarmd? Vraag gerust aan je ouders, broer of zus om de rol van de leiding over te nemen (zij roepen 'Scouts Ruusbroec'). Daarna is het aan jullie om 'Steeds paraat in woord en daad' te roepen. Vergeet het zeker niet te filmen!


OPDRACHT 12

Lap, de coronacrisis is nog altijd niet voorbij, maar de handgel is op. Wat nu gedaan? Aha, zelf maken natuurlijk. Een goede handhygiëne is immers belangrijk als bescherming tegen het coronavirus of gewoon in het algemeen.

DIY

Het recept komt van bij RTL (en Flair) die daarvoor aanklopten bij een apotheker, en werd natuurlijk door hun redactie getest én goedgekeurd.

Ingrediënten:

  • 45 ml aloë vera-gel. Dit vochtinbrengende middel heeft antiseptische, bactericide, ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen.

  • een theelepel plantaardige olie (bijvoorbeeld jojoba of camelina) om de huid te hydrateren.

  • 8 à 10 druppels etherische olie

  • 5 ml alcohol van 70 tot 90 graden. Als je alcohol van onder de 60 graden gebruikt, dan is de gel niet effectief tegen alle bacteriën.

Bereidingswijze:

  • Desinfecteer je werkoppervlak, handen en keukengerei voordat je aan de slag gaat.

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed met een garde.

  • Giet het goedje in een flesje.

Et voilà, zo simpel is het! Bij kamertemperatuur en in een gesloten verpakking kan je de gel zes maanden bewaren. Laat ons iets weten of het goed gelukt is.


OPDRACHT 13

Een leuk spel zonder de coronaregels geweld aan te doen? Daar hebben we de #berenjacht voor! Plaats nu zelf een beer achter jouw raam om al die berenjagers extra blij te maken! Indien jullie de komende dagen toch nog eens zouden buitenkomen, kunnen jullie bonuspunten verdienen door zelf op berenjacht te gaan in jouw straat/buurt!


OPDRACHT 14 & 15

Zaterdag was het nog mooi weer, maar nu zondag zitten we toch liever binnen, hoor! Het weekend is dan ook het perfecte moment om nog eens te knutselen. De eerste opdracht voor dit weekend is: zoek een kleurplaat (naar keuze) op het internet en druk de tekening af. Doe maar jullie best, want de mooiste tekening krijgt uiteindelijk een extra punt! 

https://www.kleurprentjes.be/ (voorbeeld)

Nu we toch creatief bezig zijn, mogen jullie meteen ook iets knutselen voor Pasen! De beste Paascreatie zal opnieuw een extra punt verdienen! Inspiratie kan je volop online terugvinden! Laat jullie creatiefste kant maar eens zien, hop! 

https://www.unicornsandfairytales.be/knutselactiviteiten-rond-pasen-kinderen-spelletjes/ (voorbeeld)


OPDRACHT 16

Vandaag staat er een leuke activiteit op het programma! Hopelijk zijn jullie de gezichten van jullie leiding en oudleiding nog niet vergeten, want het is aan jullie om onze kinderfoto's en scoutsnamen met elkaar te matchen. Jullie gaan de hulp van jullie ouders hier zeker kunnen gebruiken (het zal moeilijk zijn, ja ja!). Jullie verdienen steeds een punt per juiste match. Veel succes!!!

Vergeet geen bewijs door te sturen van al jullie antwoorden: ofwel via Whatsapp naar Messieu ofwel via onze scoutsmail (scoutsruusbroec@gmail.com)

https://app.wooclap.com/ZTUSMI (kan op pc/gsm)


OPDRACHT 17

Tijd om ons evenwicht nog eens te testen! Leg met een lepel en een knikker (mag ook een ei zijn :)) een zo lang mogelijk parcour af in jullie huis. Dit natuurlijk zonder dat de knikker van de lepel valt! Wie zal de grootste afstand kunnen afleggen? Wij zijn alvast benieuwd. Vergeet ook zeker geen filmpje door te sturen!


OPDRACHT 18

We zitten nu al enkele weken thuis, en mogen niet naar school. Driiiingend tijd om ons geheugen nog eens te trainen. Speciaal voor jullie hebben we een heuse Scouts Laken-Ruusbroec MEMORY gemaakt. Druk de onderstaande foto's telkens 2 keer af, knip de foto's op de witte lijntjes uit en daag je gezinsleden uit voor een potje memory. 

Memory SLR - deel 1

Memory SLR - deel 2

Memory SLR - deel 3

Memory SLR - deel 4


OPDRACHT 19

Vervolg op onze trainingssessie van gisteren: kruiswoordraadsels houden je geheugen namelijk jong! (Ja.. jullie zijn ook nog jong.. anywaysss). Aan jullie nu om de totems van jullie leiding in het rooster terug te vinden! De oplossing wordt hier ook gepost, maar niet valsspelen hé! Succes :) 

Kruiswoordraadsel

Oplossing kruiswoordraadsel 


OPDRACHT 20

Brr, toch vrij fris buiten vandaag… Anders gewoon nog eens N8VFD herbeleven? Waar kijk jij een film vandaag en welke? Vanuit de zetel, ondersteboven of in handenstand? Trek er een foto van en laat het ons weten.


OPDRACHT 21

Show your talents! Vandaag worden jullie uitgedaagd door Marjo. Probeer een banaan te pellen met jullie voeten. Wie verkleed is, krijgt bonuspunten! 


OPDRACHT 22

WOaaa we zijn nog steeds scouts. Driiiingend tijd om nog eens op trektocht te gaan. De opdracht van vandaag: maak een zo lang mogelijke wandeling in deze heerlijke lentezon. Laat ons weten hoeveel kilometer jullie gestapt hebben en waar jullie overal gepasseerd zijn. 

Opgepast! Houd wel rekening met de regels van de overheid en neem dus zeker geen auto om ergens te gaan wandelen.


OPDRACHT 23

Printen, knippen, kleuren en ophangen. Is de opdracht duidelijk?

Hier blijft een scouts in zijn kot!


OPDRACHT 24

Wees creatief en maak een actie-reactie parcours. Gebruik bijvoorbeeld knikkers, domino’s, boeken, wc-rolletjes... Alles wat je thuis kan vinden is bruikbaar. 

Laat jullie alvast inspireren door de actie-reactiebaan van Loïc en Schroefhoorngeit!


OPDRACHT 25

Doe zoals (of wees origineler dan Arakanga) en maak je eigen hangmat.


OPDRACHT 26 

Tijd om jullie oriëntatieskills nog eens op punt te brengen. In de bijlage vinden jullie een virtuele oriëntatietocht. Probeer deze zo goed mogelijk uit te voeren, check de oplossingen bij Kamp en Hout en laat ons weten hoeveel antwoorden jullie juist hebben. 

Virtuele oriëntatietocht - instructies

Virtuele oriëntatietocht - vakjes

Virtuele oriëntatietocht - vragen

Virtuele oriëntatietocht - contact oplossing

Succes!


OPDRACHT 27

Vandaag worden jullie uitgedaagd door Mustang. Doe een filmscène of -beeld naar keuze na


OPDRACHT 28

Brr, wat een vies weer buiten. Vandaag blijven we gezellig binnen. Wat denken jullie van een schildersessie? De opdracht luidt: zet een leuk muziekje op, maak een mooi schilderij en stuur er ons een foto van. Succes!